Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

header De Roma
De mensen achter de Roma, een parel van een volksschouwburg in hartje Borgerhout, zochten een goede partner om samen een degelijke maar vooral ook duurzame samenwerking aan te gaan. De opdracht? Een gebruiksvriendelijke website ontwikkelen die goed samenwerkt met de bestaande digitale infrastructuur (Yesplan & Ticketmatic) en bovendien ook online kan blijven bij piekverkopen. Met Inventis vonden ze de geschikte partner, de klik was meteen wederzijds.
De mensen achter de Roma, een parel van een volksschouwburg in hartje Borgerhout, zochten een goede partner om samen een degelijke maar vooral ook duurzame samenwerking aan te gaan. De opdracht? Een gebruiksvriendelijke website ontwikkelen die goed samenwerkt met de bestaande digitale infrastructuur (Yesplan & Ticketmatic) en bovendien ook online kan blijven bij piekverkopen. Met Inventis vonden ze de geschikte partner, de klik was meteen wederzijds.
klant De Roma
sector Cultuur & muziek
geleverde diensten Website op maat gekoppeld aan Yesplan, Ticketmatic en Uitdatabank

De opdracht

Een gebruiksvriendelijke website ontwikkelen die goed samenwerkt met de bestaande digitale infrastructuur (Yesplan & Ticketmatic) en bovendien ook online kan blijven bij piekverkopen. Met Inventis vonden ze de geschikte partner, de klik was meteen wederzijds.

Een overzichtelijke agenda

De Roma is een culturele en sociale innovator, ze omschrijven zichzelf als een huis met een boodschap en dat resulteert in een zéér divers aanbod aan muziek, film, theater en nog veel meer.

De website moet niet alleen een brede doelgroep kunnen aanspreken maar hun ook op een gebruiksvriendelijke manier kunnen informeren over het aanbod. Schouwburg, concertzaal of cultureel centrum, de evenementenkalender moet het kloppend hart zijn van de website en dat is voor de Roma in het bijzonder zo.

agenda

Voor De Roma werkten we een agenda uit waar de bezoeker de variëteit in hun aanbod kan ontdekken. Met de mogelijkheid om te filteren op het type van activiteit, het genre of voorziene tags kan er eenvoudig ingespeeld worden op de voorkeur van een bezoeker.

Filter function

Koppelingen met Yesplan, Ticketmatic en Uitdatabank

Yesplan Ticketmatic UiTdatabank

Een digitale planningstool & ticketingsysteem zijn onmisbaar voor een organisatie als De Roma, voor hun is dat de combinatie van Yesplan & Ticketmatic. Aangezien het voorbereidende werk voornamelijk gebeurt op deze platformen, beschikken ze over heel wat informatie m.b.t. de activiteiten. Deze data bundelen we in het beheersysteem en kan verder aangevuld worden met o.a. dynamische content (tekst, foto, audio, video, …), automatische publicatiemogelijkheden, berichtgeving en meer.

Een naadloze en gebruiksvriendelijke integratie met de website zorgt niet alleen voor een positieve gebruikerservaring bij de bezoekers, ook de medewerkers van De Roma kunnen met een minimum aan handelingen een optimaal resultaat bekomen.

Praktische informatie, vereenvoudigd door automatisatie

Tickets gekocht voor een activiteit in De Roma? Top! Maar hoe zit het nu precies met het praktische aspect van een bezoek? Ook hierin speelt de website een belangrijke rol en moet het de informatiebron bij uitstek zijn voor de bezoekers.

Via de website wordt alle nodige praktische informatie verspreid. Medewerkers van De Roma kunnen dankzij het gebruiksvriendelijk CMS zelf snel en gemakkelijk content publiceren, aanpassen en verwijderen.

Aanvullend hebben we ook ingespeeld op een betere beleving van de ticket kopers. Met een geautomatiseerd praktische herinneringsmail geven ze alle essentiële informatie over de activiteit (met o.a. het tijdschema) alsook praktische informatie (bereikbaarheid, eten & drinken, …) mee om het bezoek optimaal voor te bereiden. Informatie belandt rechtstreeks in de mailbox van de koper, zonder enige moeite.

De expertise en reeds opgebouwde knowhow (Pukkelpop, AB, …) van het Inventis-team spraken tot onze verbeelding. De no-nonsense aanpak was een aangename verrassing bij het eerste contact. Constructief meedenken in het creatieve proces en kwaliteit opleveren binnen de afgesproken timing, wat kan je nog meer wensen?
Foto van recensent
Rob Gielen publiciteit en ICT

De website van de Roma is een mooi resultaat van een goede samenwerking!

Meer weten?

Wil je meer over dit project weten of wil je weten wat Inventis voor uw project kan betekenen?
Neem contact met ons op

Terug naar overzicht
Ontdek hier wat Inventis voor de cultuur & muziek sector kan betekenen