Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

header bg
Terug naar overzicht

Graspop Metal Meeting

Graspop is dé jaarlijkse hoogmis voor Metalfans, voor een festival is hun website een belangrijke communicatietool. Zowel voor, tijdens als na het festival is de website van Graspop het medium bij uitstek om met hun doelpubliek te communiceren.
Man die op een gitaar speelt
Graspop is dé jaarlijkse hoogmis voor Metalfans, voor een festival is hun website een belangrijke communicatietool. Zowel voor, tijdens als na het festival is de website van Graspop het medium bij uitstek om met hun doelpubliek te communiceren.
klant Graspop Metal Meeting
sector Cultuur & muziek
geleverde diensten Analyse & consulting, Design, Development

Uitdaging

Een festival heeft harde deadlines. De festivaldatum kan bijvoorbeeld niet verschuiven omdat de website niet klaar is. Het was dus voor ons en de klant een race tegen de tijd om steeds de nodige aanpassingen tijdig klaar te krijgen.

Overzichtelijk programma

“Wie speelt waar en wanneer?” is zowat de belangrijkste vraag die het tijdschema moet beantwoorden. We werkten een overzichtelijk schema uit dat gemakkelijk te raadplegen is op ieder toestel, van smartphone tot desktop.

Schermafdruk van programma overzicht

Ondersteunende deelwebsites

Naast de hoofdwebsite werden er voor de interne werking ook ondersteunende deelwebsites opgezet. Hiermee kan Graspop in een afgeschermde omgeving efficiënt communiceren met medewerkers, pers en leveranciers.

Schermafdruk van login formulier
Publiek tijdens optreden op Graspop

Updates tijdens het festival

Ook tijdens het festival wordt de website intensief bezocht. Via een Live website worden zowel festivalgangers als thuisblijvers op de hoogte gehouden.

Betrouwbare hosting

Een goede hosting is voor een festival als Graspop van groot belang. Net zoals het volk op de weide in pieken verloopt, is het op de website niet anders. De start van de ticketverkoop of het aankondigen van nieuwe namen kan bijvoorbeeld voor enorm grote bezoekerspieken zorgen. Een simpele webserver is dus niet voldoende. Om te zorgen dat de website altijd even vlot bereikbaar is werd er in samenwerking met Level27 een geschikte hosting voorzien met cachingtechnologieën als Memcached en Varnish.

Varnish Memcached

Grafiek

Merchandising webshop

Merchandising is voor een festival een belangrijke bron van inkomsten. Een goede webshop maakt het mogelijk om ook buiten de festivaldagen merchandising te verkopen aan Graspop fans. Door middel van een Shopify integratie kan het Graspop team gemakkelijk hun aanbod en orders beheren.

Shopify

Graspop t-shirts

Meer weten?

Wil je meer over dit project weten of wil je weten wat Inventis voor uw project kan betekenen?
Neem contact met ons op

Terug naar overzicht
Ontdek hier wat Inventis voor de cultuur & muziek sector kan betekenen