Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Pukkelpop website header
Al sinds 2007 helpt Inventis Pukkelpop met haar digitale uitdagingen. Het begon met enkel de website maar al snel volgden vele projecten: lijstjestijd, online ticketingsysteem, Medewerkerssysteem, Green ID, Pers/vip accreditatiesysteem, toegangsscanning op parkings, campings en op het festivalterrein.
Pukkelpop website header logo
Al sinds 2007 helpt Inventis Pukkelpop met haar digitale uitdagingen. Het begon met enkel de website maar al snel volgden vele projecten: lijstjestijd, online ticketingsysteem, Medewerkerssysteem, Green ID, Pers/vip accreditatiesysteem, toegangsscanning op parkings, campings en op het festivalterrein.
klant Pukkelpop
sector Cultuur & muziek
geleverde diensten Ticketing, Analyse & consulting, Development

Pukkelpop website

Voor een festival is een website een krachtige communicatietool. Bij iedere aankondiging speelt de website een centrale rol. Het bekendmaken van de eerste namen is traditioneel de eerste piek van het festival jaar. Door een performante website op een degelijke serversetup te voorzien is Pukkelpop.be altijd vlot bereikbaar, ook tijdens bezoekerspieken.

Programma

Een duidelijk en overzichtelijk programma is belangrijk voor een festivalwebsite. Omdat Pukkelpop 8 podia voorziet op 4 dagen was een overzichtelijk programma voorzien een uitdaging. Maar Inventis zorgde voor een gebruiksvriendelijke responsive oplossing die op alle toestellen vlot raadpleegbaar is. Wanneer het programma vlot raadpleegbaar is op mobiel is de mobiele website een waardig alternatief voor een native app.

Live website

Tijdens de festivaldagen is de website van Pukkelpop de centrale hub van alle communicatie. De live website stelt de organisatie in staat om online een live verslag te voorzien zodat zowel festivalgangers en thuisblijvers het reilen en zeilen van het festival op de voet kunnen volgen via updates in tal van formaten, foto, video, tekst, beeld en geluid, alle kanalen worden ingezet.

Lijstjestijd

Ieder jaar polst Pukkelpop welke artiesten er populair zijn bij de Pukkelpop fans. Pukkelpoppers kunnen een lijstje met hun favoriete artiesten indienen en daarna delen via social media. Pukkelpop luistert op deze manier naar zijn doelpubliek en deze formule is al jaren een succes!

Online ticketsysteem en scanning

Jaarlijks kopen er duizenden Pukkelpoppers tickets via het online ticketsysteem van Pukkelpop. Het performante ticketsysteem doorstaat ieder jaar de piek van de eerste uren van de ticketverkoop. Duizenden fans kunnen zonder problemen hun plaatsje op de weide verzekeren.

Via het online ticketingsysteem kunnen er ook drankbonnen en campingtickets gekocht worden, daarmee is dit een totaaloplossing voor de presale van Pukkelpop.

Tijdens het festival zorgt Inventis er ook voor dat de scanning van de tickets vlot kan verlopen, we zorgen voor performante hardware en permanentie voor eventuele problemen snel op te lossen.

Medewerkerssysteem

Een groot festival kan je enkel runnen met duizenden medewerkers. Zowel voor de opbouw als de werking tijdens het festival bouwde Inventis een systeem waarmee Pukkelpop al haar medewerkers kan beheren.

Het medewerkerssysteem vereenvoudigt de administratie voor Pukkelpop. Tijdens de opbouw functioneert het medewerkerssysteem als registratiesysteem voor de medewerkers. Medewerkers kunnen ‘s morgens inchecken met behulp van een scanbaar polsbandje. Werknemers kunnen ‘s morgens aangeven wat ze ‘s middags willen eten en ‘s avonds na het uitchecken worden hun uren automatisch geregistreerd. Door middel van tal van exports kan Pukkelpop aan de slag met de data om zo efficiënt mogelijk te werken.

Het medewerkerssysteem voorziet ook iedere medewerker van een accreditatie waarmee hij/zij toegang tot het festivalterrein kan verkrijgen via 1 van de 3 crewrecepties. Jaar na jaar wordt het medewerkersysteem uitgebreid zodat de werking van Pukkelpop ieder jaar nog digitaler wordt, Inventis ondersteunt Pukkelpop hierin zowel op vlak van software als hardware.

Green ID

Afvalbeheer is zeer belangrijk voor Pukkelpop. Om bezoekers in te schakelen om het festivalterrein op te ruimen werd de Green ID ontwikkeld. Festivalgangers kunnen afval inzamelen en food/drinks tickets verdienen. Zowel op de camping als op het festivalterrein kunnen bezoekers nadat ze bekertjes of ander afval ingezameld hebben hun Green ID laten inscannen en zo drankbonnetjes verdienen.

Green ID: Voor Pukkelpop is afvalbeheer zeer belangrijk

Pers/VIP Accreditatiesysteem

Pukkelpop ontvangt jaarlijks honderden persmensen en duizenden VIP’s om deze mensen op een gemakkelijke manier te voorzien van tickets en accreditaties ontwikkelde Inventis een compleet accreditatiesysteem. De tickets die gegenereerd worden door dit systeem kunnen aan 1 van de vele ontvangstbalies ingescand worden, zo kan Pukkelpop jaarlijks duizenden gasten op de juiste manier ontvangen.

Pukkelpop Pers/VIP Accreditatiesysteem

Conclusie

Inventis is voor Pukkelpop een betrouwbare digitale partner. De samenwerking groeit jaar na jaar zodat het festival kan blijven digitaliseren en klaar is voor de digitale toekomst.

Meer weten?

Wil je meer over dit project weten of wil je weten wat Inventis voor uw project kan betekenen?
Neem contact met ons op

Terug naar overzicht
Ontdek hier wat Inventis voor de cultuur & muziek sector kan betekenen