Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

header bg
Terug naar overzicht

Regionaal Ziekenhuis Tienen

Voor een ziekenhuis is een website het medium bij uitstek om snel en duidelijk te communiceren. Inventis maakte voor Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen een website met een duidelijke informatiearchitectuur op maat van hun bezoekers.
RZ Tienen website op gsm
Voor een ziekenhuis is een website het medium bij uitstek om snel en duidelijk te communiceren. Inventis maakte voor Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen een website met een duidelijke informatiearchitectuur op maat van hun bezoekers.
klant Regionaal Ziekenhuis Tienen
sector Medisch & zorg
geleverde diensten Analyse & consulting, Design, Development

Website op maat van...

…de bezoeker

Met behulp van een intuïtieve navigatie vinden website bezoekers snel hun weg naar de voor hen bestemde informatie.

Voor de bezoekers die gericht naar informatie op zoek zijn bieden we tevens een uitgebreide doch dynamische zoekfunctie aan, met de mogelijkheid om te filteren op type informatie.

Voorbeeld van zoeken op de website

…het ziekenhuis

Dankzij een uitgebreid CMS op maat kan het ziekenhuis zéér eenvoudig alle informatie beheren en centraliseren. Door slimme koppelingen tussen verschillende informatiebronnen kan de aangeboden informatie eenvoudig up-to-date gehouden worden en kunnen pagina’s dynamisch opgebouwd worden.

Een integratie met Dropbox zorgt er tevens voor dat bestanden (zoals patiëntenfolders) centraal beheerd kunnen worden, met alle extra voordelen van Dropbox uiteraard (bestandsbeheer, versiebeheer, backup…).

Schema van data koppeling met o.a. Dropbox
Lachende verpleegster

De website is belangrijk voor onze communicatie

Een groot deel van de patiënten en bezoekers starten hun zoektocht naar informatie op de website van RZ Tienen, het is dan ook een belangrijke tool voor onze communicatie.

Routeplannetjes

Met 17 verpleegafdelingen verspreid over 3 campussen is Regionaal Ziekenhuis Tienen zonder goede bewegwijzering één groot doolhof. Om net zoals op de website ook in het ziekenhuis je weg te vinden werkten we in totaal meer dan 40 routeplannetjes uit die de patiënt naar de juiste campus en afdeling wijzen.

Deelwebsites

Verschillende afdelingen van het ziekenhuis hebben elk specifieke informatie om te delen met hun doelpubliek. Om die informatie gericht te kunnen communiceren kan de klant aparte deelwebsites opzetten met een aangepast kleurschema.

Een website op kindermaat

Ook voor een kind kan een bezoekje aan het ziekenhuis heel wat vragen met zich meebrengen. “Wie gaat mij verzorgen?, Kan ik spelen in het ziekenhuis?, Hoe ziet het ziekenhuis eruit?,…”. Om een antwoord te geven op al die vragen ontwikkelden we een aparte deelwebsite die volledig is afgestemd op de kinderen.

Mascottes

Om kinderen op een speelse manier doorheen de website te leiden werden er een twee fleurige mascottes ontworpen.

Meer weten?

Wil je meer over dit project weten of wil je weten wat Inventis voor uw project kan betekenen?
Neem contact met ons op

Terug naar overzicht
Ontdek hier wat Inventis voor de medische- & zorgsector kan betekenen