Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

header Licata Vini
Voor Licata, de tophandelaar in Italiaanse wijnen, bouwde Inventis een webshop op maat gekoppeld aan hun ERP systeem.
Licata Vini
Voor Licata, de tophandelaar in Italiaanse wijnen, bouwde Inventis een webshop op maat gekoppeld aan hun ERP systeem.
klant Licata Vini
sector Retail & E-commerce
geleverde diensten Webshop op maat gekoppeld aan ERP systeem

Webshop op maat

ERP

Het ERP systeem is voor Licata het hart van hun logistieke werking. De data die nodig is voor de website wordt via automatische processen gesynchroniseerd alsook worden bestellingen en reservaties naar hun ERP terug gekoppeld. Op deze manier blijven voorraden en orders steeds up to date.

Schermafdruk van programma overzicht

Wijn aanraden op smaak van de klant

De grootste uitdaging voor Licata is om de wijn voor te stellen aan de bezoeker die het beste bij hem past voor de gewenste gelegenheid. Om dit te bekomen ontwikkelden we een zoekmotor die op basis van bepaalde voorkeuren, reeds aangekochte producten en de zoekhistoriek het hele assortiment van wijnen op 200 punten aftoetst en zo intelligent de juiste wijnen aanraadt.

Schermafdruk van programma overzicht
Wijnkelder

Degustaties

Jaarlijkse staan er meerdere degustaties op de agenda bij Licata. Hiervoor ontwikkelde we een inschrijvingsmodule waarbij er ook proeflijsten opgesteld kunnen worden waarmee de bezoeker op een makkelijke manier een overzicht bekomt van welke wijnen hij op welke locatie kan degusteren.

Website als dagdagelijkse tool

Voor Licata is de website een onmisbare tool geworden in hun dagdagelijkse werking, wij zorgde met deze krachtige website op maat dat Licata online degelijk zijn mannetje kan staan!

Een woordje van de klant: Bij Licata Vini hebben we al vanaf de beginjaren van dit millennium de commerciële mogelijkheden ingezien van het internet en zijn we in eigen beheer gestart met een statische website. Die is vervolgens vrij snel geëvolueerd naar één van de eerste online wijnwebshops in België met enorm veel informatie over Italiaanse wijnen en innovatieve mogelijkheden om onze klanten te bedienen.

De snelheid van de technologische ontwikkelingen heeft ons in 2014 doen besluiten een externe partner te zoeken die ons kon ondersteunen om zo vooruitstrevend te blijven en die hebben we gevonden in Inventis: een team van jonge wolven, stuk voor stuk professioneel en gedreven om met de laatste nieuwe technologieën onze vragen en ideeën in gebruiksvriendelijke webtoepassingen om te zetten.

Dit gebeurt steeds in een gezonde wisselwerking en op een projectmatige manier waarbij de focus op de uiteindelijke doelstellingen nooit verloren gaat, waarbij de Inventis medewerkers ook duidelijk hun mening en advies durven geven en met oog voor het behoud van eerder ontworpen structuren en koppelingen met andere software.

We laten nu met een gerust gevoel het gespecialiseerde programmeerwerk over aan Inventis en kunnen ons zelf meer focussen op nieuwe ideeën en natuurlijk de wondere wereld van Italiaanse wijnen. Grazie Inventis!
Foto van recensent
Arjen Rutten ICT & Business Intelligence Manager

Meer weten?

Wil je meer over dit project weten of wil je weten wat Inventis voor uw project kan betekenen?
Neem contact met ons op

Terug naar overzicht