Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Blauwe achtergrond in de header
Speelgoedketen ToyChamp schakelde Inventis in om hun bestaande Magento webshop te vervangen, het resultaat van de samenwerking is een maatwerk omnichannel webshop op basis van Sylius framework.
Champy ToyChamp
Speelgoedketen ToyChamp schakelde Inventis in om hun bestaande Magento webshop te vervangen, het resultaat van de samenwerking is een maatwerk omnichannel webshop op basis van Sylius framework.
klant ToyChamp
sector Retail & E-commerce
geleverde diensten Analyse & consulting, Design, Development

Gebruiksvriendelijke user interface in samenwerking met AGconsult

Usability is zeer belangrijk bij webshops, klanten moeten zo gemakkelijk mogelijk kunnen kopen want de concurrentie is maar enkele muisklikken verwijderd. Doormiddel van User experience workshops samen met Toychamp en AGconsult ontwikkelden we een gebruiksvriendelijke webshop.

Mobile first design

De statistieken van webshops liegen er niet om, online shoppers gebruiken meer hun smartphone dan ooit om aankopen te doen of onderzoek te doen naar hun aankopen. Daarom was de mobiele bruikbaarheid van de webshop van ToyChamp top prioriteit.

Diepgaande koppeling met intern ERP-systeem

Diepgaande koppeling met intern ERP-systeem

1 van de de sterktes van Inventis is het leggen van koppelingen tussen verschillende systemen. De webshop van ToyChamp werkt nauw samen met de interne systemen van ToyChamp, een must in een omnichannel wereld.
Voorraad, orders, acties, lijstjes, cadeaubonnen, klanten, productdata en nog veel meer wordt voortdurend gesynchroniseerd tussen de verschillende systemen.

Icecat koppeling

Het productaanbod van ToyChamp bestaat uit duizenden producten, om deze producten van informatie te voorzien werd er een koppeling met Icecat opgezet, Icecat is een database met product informatie van meer dan 11 miljoen producten.

Icecat koppeling

Pagebuilder

Het marketingteam van ToyChamp kan zelf de nodige webpagina’s met rich content bouwen zonder tussenkomst van Inventis. Via een gebruiksvriendelijke Pagebuilder kunnen ze pagina’s opmaken met afbeeldingen, video’s, dynamische productlijsten, folders en veel meer.

Sylius

De webshop van ToyChamp werd gebouwd op basis van Sylius. Sylius is een Open Source Headless eCommerce Platform voor mid-market and enterprise brands die op zoek zijn naar maatwerk voor hun webshop.

Omnichannel shoppingcart

ToyChamp telt 24 fysieke winkels in Nederland en 9 in België, omdat voor ToyChamp de omnichannel aanpak zeer belangrijk is werd er veel aandacht besteed aan het tonen van de voorraad van de fysieke winkels en de “afhalen in de winkel”- functie.

Omnichannel shoppingcart

Multichannel e-commerce

ToyChamp is zowel in België als Nederland actief, de Belgische en Nederlandse webshops zijn 2 verschillende entiteiten die draaien op 1 gedeelde backend.

Gebruiksvriendelijke zoekmachine

Gebruiksvriendelijke zoekmachine

Website bezoekers zijn vaak ongeduldig, een zoekmachine die de juiste zoekresultaten geeft is dan ook een absolute meerwaarde voor een webshop. Een product dat niet gevonden kan worden, kan niet verkocht worden!

Performante website en server setup

Black Friday en Sinterklaas zijn beruchte piekdagen, op die momenten is een performante website met de nodige caching en server setup zeer belangrijk. Samen met hosting partner Level27 zorgden we voor een website die tijdens drukke periodes snel en bereikbaar blijft.

Level27

Champy

Conclusie

De samenwerking tussen ToyChamp en Inventis resulteerde in een krachtig omnichannel e-commerce platform waar ToyChamp een grote stap vooruit heeft gezet met een stabiele en sterk verbeterde webshop. ToyChamp is zo weer klaar voor de toekomst!

Meer weten?

Wil je meer over dit project weten of wil je weten wat Inventis voor uw project kan betekenen?
Neem contact met ons op

Terug naar overzicht