Ons Werk
Case studies

Niets kan u meer over ons vertellen dan het werk dat we reeds deden. Bekijk zeker deze selectie uit onze meer dan 500 gerealiseerde projecten.

Optimale beleving van desktop tot mobiel

Ancienne Belgique

De Ancienne Belgique is al 35 jaar één van de toonaangevende concertzalen van België met een rijke geschiedenis. Talloze wereldsterren passeerden de de laatste decenia reeds de revue. ABconcerts klopte bij Inventis aan om samen met een aantal partners een volledig nieuwe website te bouwen die de AB ook op het web zijn toonaangevende status terug zou geven.

Volgende diensten werden voor dit project uitgevoerd:

  • Webdesign
  • Webstrategie
  • Social Media Strategie
  • E-mail marketing
Placeholder
Placeholder
Placeholder

Aanpak

Samen met het enthousiaste team van ABconcerts en de verschillende partners die betrokken waren bij de ontwikkeling werd er een plan uitgetekend om een duidelijke, no-nonsens website te bouwen, het resultaat moest een gebruiksvriendelijke website worden die zou doen waar ABconcerts voor staat: concerten promoten en tickets verkopen.

Wireframe & Prototype

Door middel van een uitgebreid wireframe en doorklikbaar prototype werd het concept “tastbaar”. Een doorklikbaar prototype is een must om van een concept naar een werkende, gebruiksvriendelijke website te gaan. Het wireframe werd uitvoerig met ABconcerts besproken en eenmaal afgewerkt was dit de blueprint voor zowel het design als de bouw van de website.

Focus van desktop tot mobiel

Mobiel is alomtegenwoordig vandaag de dag, daarom moest de nieuwe ABconcerts website perfect toegankelijk zijn op smartphones, over tablets, laptops en desktops. Door voor een responsive website te kiezen werd een native app ook overbodig, 2 vliegen in 1 klap. Vanaf het prille concept en de eerste schetsen werd er 100% rekening gehouden met het feit dat de ervaring op mobiele toestellen van groot belang was.

Uitdagingen

Verschillende data en platformen samenbrengen

ABconcerts.be is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende partijen. Inventis zorgde er voor dat de data komende uit Filemaker, de ticketing van Ticketmatic en de huisstijl, die ontworpen werd door Houtkaaizeven, samenbundeld werd en als een solide website. Met de hulp van de performante servers van Stone IS kunnen de concertgangers vlot de website raadplegen, ook tijdens piekmomenten.

Veel informatie, weinig ruimte op kleine schermen

Eén van de grootste uitdagingen is een website met veel inhoud toonbaar en gebruiksvriendelijk maken op kleine schermen. Onze designers moesten dan ook secuur te werk gaan om alle informatie zo intuïtief mogelijk aan te bieden en om alle ruimte optimaal te benutten.

Resultaat


Overzichtelijke kalender

De ruggengraat van de website is de kalender. De datum en informatie van concerten opzoeken is de toptaak bij uitstek die bezoekers op ABconcerts.be moeten uitvoeren. Een gebruiksvriendelijke kalender was daarom een must! Met een goed overzicht en handige filter kunnen concertgangers intuïtief snel de gegevens vinden waarnaar ze naar op zoek zijn.

Agenda pagina

Duidelijke concertpagina’s

Wie, wat, waar, wanneer, kostprijs? Dat zijn de belangrijkste vragen die er beantwoord dienen te worden. Door deze antwoorden zo snel mogelijk te geven informeren we de bezoekers op een zo kort mogelijke tijd. Doormiddel van de integratie van muziekstreamingdienst Deezer en Youtube kunnen worden er waar mogelijk muziek- en videofragmenten aangeboden.

Concert pagina

Gepersonaliseerde updates

Bezoekers kunnen een profiel aanmaken en in hun profiel hun muziekvoorkeuren aangeven. Om snel je voorkeuren door te geven werd er een koppeling gelegd met Facebook en Last.fm. Wanneer een gebruiker zijn ABconcerts account koppelt aan zijn Facebook- of Last.fm-account worden zijn favorieten automatisch ingelezen. Aan de hand van die data kan ABconcerts hun leden waarschuwen wanneer er een artiest optreedt die aan hun muziekvoorkeuren voldoet.

AB Desktop

Responsive

ABconcerts.be is vlot toegankelijk vanop alle mogelijke toestellen, er werd waar mogelijk rekening gehouden met alle mogelijkheden en beperkingen van smartphones, tablets, laptops en desktops. 100 verschillende resoluties, 1 website!

AB Responsive

Conclusie


ABconcerts is een strakke site met 1 doel: zo duidelijk mogelijk concertgangers informeren en charmeren op zoveel mogelijk devices, oordeel zelf of Inventis daarin geslaagd is! (Wij vinden van wel ;) )

Heeft u ook nood aan een uniek totaalconcept voor uw internetstrategie?
Geef ons gerust een seintje en dan steken we de hoofden eens bij elkaar!{* Remarketing tag *}