Ons Werk
Case studies

Niets kan u meer over ons vertellen dan het werk dat we reeds deden. Bekijk zeker deze selectie uit onze meer dan 500 gerealiseerde projecten.

Energids

Sibelga

Meten is weten. Zeker bij energieverbruik. In samenwerking met Energids ontwikkelde Inventis de Energids webapplicatie. Deze webapp biedt u een handig overzicht van uw verbruik, maar ook van uw kosten. Door regelmatig uw meterstanden in te voeren kunt u het verbruik voor elektriciteit, gas, water, stookolie of zelfs uw wagen, nauwgezet volgen en vergelijken met andere gebruikers.

Volgende diensten werden voor dit project uitgevoerd:

  • Information architecture
  • Webdesign
  • Webdevelopment
Energids App

Aanpak

Samen met de klant werden al de musthaves en wannahaves in eerste instantie bekeken en aan de hand daarvan werd een zo gebruiksvriendelijk mogelijk concept uitgewerkt. De uitdaging om voor het beheren van verschillende meters een gebruiksvriendelijke interface te maken was een mooie uitdaging die onze Infomation Architects graag aannamen.

Wireframe & prototype

De information architect ging aan de slag met de noden en eisen van de klant en bouwde een responsive prototype in html. Enkel op deze manier kon de klant de applicatie testen op verschillende toestellen, gaande van desktops computers tot en met smartphones.

Energids Wireframe & Prototype

Resultaat


Gebruiksvriendelijke webapplicatie

Door het tot in detail uitgewerkte responsive prototype te testen en bij te sturen is het resultaat van dit project een webapplicatie die eenvoudig is in gebruik. Gebruikers kunnen intuïtief zonder uitleg of opleiding direct aan de slag.

Duidelijk overzicht van je verbruik

Duidelijk overzicht van je verbruik

Wanneer de gebruiker iedere week zijn meterstanden keurig ingeeft krijgt hij een duidelijk zicht op zijn verbruik van gas, water en/of elektriciteit. De grafieken geven een mooi grafisch overzicht van de data uit het verleden, de gebruiker kan in 1 oogopslag zien hoe zijn huidige verbruik zich verhoudt met verbruik in het verleden.

Vergelijken met andere gebruikers

De webapplicatie kan (enkel als u dat wil) uw gegevens vergelijken met gelijkaardige verbruikers. Verbruikers met ongeveer dezelfde huisvesting en gezinssamenstelling worden met elkaar vergeleken, zo kan de gebruiker bekijken of zijn verbruik hoger of lager ligt dan gemiddeld.

Vergelijken met andere gebruikers
Responsive design

Responsive design

Als je een meterstand wil ingeven heb je je desktop niet bij de hand en een grafiek bestuderen is niet zo handig op het kleine scherm van een smartphone. Om het mogelijk te maken om al de functies van de applicatie op zo veel mogelijk apparaten te gebruiken werd de applicatie responsive gemaakt. Een responsive applicatie past zich automatisch aan naargelang de beschikbare ruimte op het scherm.

Offline modus

Niet iedereen heeft een smartphone met een data-abonnement en op donkere plaatsen in kelders waar meters van nutsvoorzieningen meestal staan is er niet altijd wifi, daarom is het ook mogelijk om de app in offline modus te gebruiken.

Conclusie


De Energids app is een mooi staaltje van hedendaags webdesign en webdevelopment. Een gebruiksvriendelijke responsive webapplicatie is het resultaat van een goede samenwerking met de klant en van goed team- en vakwerk van Inventis.

Heeft u ook nood aan een uniek totaalconcept voor uw internetstrategie?
Geef ons gerust een seintje en dan steken we de hoofden eens bij elkaar!{* Remarketing tag *}