Ons Werk
Case studies

Niets kan u meer over ons vertellen dan het werk dat we reeds deden. Bekijk zeker deze selectie uit onze meer dan 500 gerealiseerde projecten.

Pukkelpop

The Factory vzw

Inventis verzorgt sinds 2008 een aantal online aspecten van ‘s werelds leukste festival: Pukkelpop! Steeds weer gaan we met de organisatoren op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en verfijnen we hun website, mailings, online ticketing en de sociale media. Ook dit jaar was geen uitzondering op de regel.

We stelden de Pukkelpop organisatie voor om de website in een volledig nieuw jasje te steken. Wetende dat de mobiele markt steeds groter wordt stelden we voor om de hippe festivalsite responsive te maken zodat iedere gebruiker: mobiel, via de televisie, via de computer of op eender welk medium, éénzelfde versie te zien zou krijgen dat zichzelf flexibel aan kan passen aan het beeldschermformaat. Onmisbaar als je met je smartphone op het festival staat of met je tablet in de zetel zit, nietwaar?

Volgende diensten werden voor dit project uitgevoerd:

  • Webdesign
  • Webstrategie
  • Social Media Strategie
  • E-mail marketing
  • Online ticketing

Aanpak

Voor we aan de slag konden gaan met een nieuwe website namen we de tijd om een grondige analyse te maken. We bekeken concurrerende websites en legden hun sterke en zwakke punten bloot. We namen de statistieken van vorige edities door, we stelden ons de vraag wat de knelpunten van 2011 waren en bekeken hoe de organisatoren de verschillende sociale media aanpakten. Onze bevindingen, voorstellen en tips reflecteerden we naar de organisatie zodat we samen de ultieme optimalisatie voor 2012 konden realiseren met een aantal zeer innovatieve features.

Pukkelpop 2012: what’s new?

Responsive webdesign

Uit de statistieken werd al gauw duidelijk dat zowel smartphones als tablets aan een opmars bezig zijn. Een mobiele website zou een stap in de goede richting zijn, maar een responsive website, dat vonden we helemaal het einde: één versie onderhouden die zich naadloos aanpast op alle mogelijke apparaten, dat is voor beide partijen een zeer interessante insteek.

Pukkelpop responsive
Double arrows

Een verbeterde navigatiestructuur

Hoewel de navigatiestructuur van de vorige editie al een tijdje meedraaide, werd er met de introductie van het responsive verhaal gezocht naar een vereenvoudigde versie. We schrapten de dropdowns en voegden een aantal subpagina’s samen die nu bijdragen tot een overzichtelijk geheel met duidelijkere navigatietitels.

Een nieuwe WebAdmin

We zijn achter de schermen continu bezig om verbeteringen aan te brengen aan onze WebAdmin. Met de lancering van een nieuwe versie die nog sneller en makkelijker te bedienen is, steken we de Pukkelpop webadmin volledig in het nieuw. Ook werden een aantal modules herzien zodat het beheren van content nog eenvoudiger kan verlopen.

Eenvoudige e-mailcampages

Voortaan is e-mails maken kinderspel. Inventis zorgde namelijk voor een makkelijk aanpasbare template. Deze template is volledig te beheren via een uitgebreide editor waar allerhande opmaakstijlen mee verzorgd kunnen worden.

Pukkelpop Mail

Sociaal geoptimaliseerd

Social media is hip en alom vertegenwoordigd bij het doelpubliek van Pukkelpop. De evolutie van de on-site community die op vorige versies actief was naar de koppeling van verscheidene social media platformen is volledig afgestemd op wat er hip is onder de hedendaagse jongerencultuur.

We hebben dan ook bewust de keuze genomen om elke vorm van dialoog te verschuiven naar deze kanalen. Voortaan geef je snel een reactie via Facebook of kan je in een oogopslag zien wie wat zegt over editie 2012: op Twitter, Facebook, Flickr of Youtube.

Op de Pukkelpop 2012 website kan je in een oogomwenk de sfeer opsnuiven van het festival. Pukkelpop staat voor jong en hip, stoer en puntig en wilt dat dan ook uitstralen. Is je festivalkoorts nog niet voldoende opgewakkerd, dan laat de teller in de header je zeker niet onberoerd. Tel samen af met je vrienden en kom de laatste nieuwtjes aan de weet via de “HOT” nieuwsberichten die er staan te pronken.

Pukkelpop Social
Pukkelpop Social

Line-up

De meest besproken en bezochte pagina van de festivalwebsite is uiteraard de line-up. Pukkelpop weet elk jaar hun bezoekers te verrassen met bekende en minder bekende namen die het festival steeds weer het label ‘uitverkocht’ bezorgen. We koppelden dit heus overzicht met Last.fm zodat u van elke band de juiste informatie kan verkrijgen. Rangschik de line-up per dag of alfabetisch, kies voor een grafische of een textuele voorstelling. Met deze tool ben je helemaal up to date over de bands die aanwezig zullen zijn.

Pukkelpop Line-Up

Bekendmakingen

Bij grote bekendmakingen zien we de traffiek opmerkelijk stijgen. We stemmen daarom op zulke momenten de website af op de vraag. De homepagina wordt dan een mooi overzicht van de aangekondigde namen. Wie toch verder wil, kan verder naar de website door middel van zijn taal te selecteren.

Overzichtelijke tijdlijn

Wanneer alle namen bekend zijn activeren we een tijdlijn waarmee je snel kan scrollen doorheen de festivaldagen. Op deze manier kan je zien welke bands op welk podium spelen doorheen het hele weekend. Log jezelf in met Facebook of Twitter en sla je eigen favorieten op door ze te selecteren, op die manier hoef je op het festival geen enkele band te missen.

Pukkelpop Line-Up

Info

Wie meer info wenst over het festival zal zeker het antwoord vinden op de website. Kom meer te weten over de ligging via google maps, waar de camping zich bevind, wat je mag meenemen en wat je beter thuis laat. Zit je nog steeds met één of meerdere vragen dan kan je een kijkje nemen bij de FAQ (Frequently Asked Questions) of kan je het contactformulier invullen.

Pukkelpop Info

History

Een muziekfestival is een heuse belevenis waar menig persoon graag op terugblikt. Dat is ook een van de voornaamste redenen waarom de history pagina zo grondig is uitgewerkt. Bekijk de nostalgische affiches, podia, foto’s, video’s en last but not least de verscheidenheid aan line-ups van de voorgaande edities.

Pukkelpop History

Live-site

Met de Pukkelpop live site trachten we, samen met de organisatie, ieder jaar opnieuw zo veel mogelijk ‘real-time’ informatie aan te bieden op de website. De live site werd, net als de gehele website, responsive uitgewerkt, zodat alle updates ook voor mobiele bezoekers (al dan niet op het festivalterrein) zichtbaar waren. Niet alleen alleen de thuisblijvers konden dus meegenieten van het festival, de festivalganger zelf kon ook alle nodige live informatie snel terugvinden of bijvoorbeeld zichzelf terugzoeken op de foto’s die er gemaakt werden.

Pukkelpop Live-site

Wacht, er is nog meer...


Pukkelpop is meer dan een alledaags project. Het is dan ook niet zo dat we enkel instaan voor de ontwikkeling van de website maar we staan met ons team in voor tal van taken.

Ticketing

De tijd dat je Pukkelpop tickets in een lokaal verkooppunt kan kopen is al een tijdje voorbij. Inventis is dan ook trots dat ze een systeem heeft uitgewerkt dat tot nu toe feilloos de afhandeling van de o zo begeerde festivaltickets heeft verzorgd.

Online ticketverkoop
(+ online verkoop en dagkassa)

De ontwikkeling van het ticketsysteem en de website https://pukkelpop.pptickets.be/ is een van de grootse en meest tijdsintensieve ontwikkelingen die we doen gedurende een volledig jaar. Ieder ticket wordt steeds voorzien van een unieke barcode en de naam van de besteller, zowel de inkomtickets van het festival als de campingtickets worden verder ook automatisch na betaling per e-mail naar de koper verstuurd. Samen met hostingpartner Nucleus werd er een server setup voorzien die de pieken van bezoekers die gepaard gaan met ticketverkopen zo goed mogelijk kon verwerken zodat iedereen een ticket kon bemachtigen zonder al te veel frustraties.

Pukkelpop Armbands
Pukkelpop Tickets Checkout Steps

Scanning hoofdingang

Tijdens het festival zelf verzorgt Inventis ook de hardware en installatie van het scansysteem voor de tickets. Met 50 scanpunten wordt de toestroom van festivalgangers vlot verwerkt, iedereen heeft dan ook dit jaar weer zonder lang te wachten het festivalterrein kunnen betreden. Achter de schermen zorgt 4km netwerkkabel en een lading stevige servers continu voor de nodige capaciteit en kracht.

Help Desk ter plaatse

Wanneer festivalgangers problemen met tickets ondervonden staat het Inventisteam klaar om dit op te lossen. Tickets verloren, vergeten, slecht afgedrukt, niet afgedrukt, gescheurd, … wij doen telkens ons best om deze pechvogels uit de nood te helpen.

Wederverkoop

Pukkelpop maakt gebruik van een uniek systeem om de verkoop van tickets aan woekerprijzen tegen te gaan. Al de tickets staan op naam en zijn niet overdraagbaar en daardoor dus ook niet verder te verkopen. Wat kan je dan doen met je ticket als je toch niet naar het festival kan komen? Wanneer Pukkelpop uitverkocht is kan je je ticket terug aan Pukkelpop aanbieden, Pukkelpop brengt dit ticket weer in verkoop. Ook tijdens het festival staat Inventis in voor de aanname en wederverkoop van de tickets van mensen die helaas zelf niet naar het festival konden komen.

Pukkelpop Tickets in Hand

Scanning campings

Nieuw vanaf dit jaar was het feit dat er 3 pukkelpopcampings waren en dat iedere kampeerder over een campingticket met barcode beschikte. Inventis staat in voor het scansysteem dat gebruikt wordt op de campings om de tickets te valideren. Met behulp van draadloze handscanners kunnen medewerkers vlot tickets inscannen en kampeerders met een geldig ticket toegang geven tot de camping.

Parkings

Ook op de parkings wordt er gebruik gemaakt van scanners om parkingtickets te valideren die door ons werden aangeleverd. De parkingtickets werden vooraf per mail verkregen en parkeerders moesten zich met een afgeprint parkingticket naar de parking begeven. Met een simpele scan konden pukkelpopmedewerkers de geldigheid van het parkingticket binnen enkele seconden natrekken.

Een uitgebreid medewerkersplatform

Pukkelpop kan ieder jaar rekenen op duizenden medewerkers, dit administratief in goede banen leiden is telkens weer een huzarenstukje. Dit jaar werd er in samenwerking met Inventis een online medewerkerssysteem ontwikkeld waar medewerkers zich konden registreren, de nodige info terugvinden en nog veel meer. Via een handig sms en mail systeem kunnen medewerkers gemakkelijk en snel gecontacteerd worden door de verantwoordelijken en de organisatie. Verder kan de organisatie ook eenvoudig een overzicht van alle medewerkers exporteren. Dit zorgt er niet alleen voor dat de administratieve taken veel eenvoudiger kunnen verlopen maar ook voor de opvolging ter plekke kan er kort op de bal gespeeld worden.

Een geoptimaliseerd merchandise kassasysteem

Ook de officiële Pukkelpop merchandisestand deed een beroep op de diensten van ons team. We zorgden voor een kassasysteem waarmee de medewerkers snel en correct het te betalen bedrag per bestelling konden registreren.

Pukkelpop Merchandise POS System

Conclusie


Met de Pukkelpop website, het ticketingsysteem, het medewerkersplatform en alle andere taken die bij dit project horen, tasten we steeds af naar de de nieuwste ontwikkelingen in het internetlandschap. Inventis staat voor kwaliteit en zodoende kan de Pukkelpop organisatie steeds weer rekenen op onze passie, motivatie en know-how.

Heeft u ook nood aan een uniek totaalconcept voor uw internetstrategie?
Geef ons gerust een seintje en dan steken we de hoofden eens bij elkaar!{* Remarketing tag *}