Ons Werk
Case studies

Niets kan u meer over ons vertellen dan het werk dat we reeds deden. Bekijk zeker deze selectie uit onze meer dan 500 gerealiseerde projecten.

RLKM

Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw

Regionaal Landschap Kempen en Maasland, een organisatie die projecten zoals ‘De Maasvallei’, ‘Regionaal Landschap Hoge Kempen’ en ‘Grenspark Kempen-Broek’ overkoepelt, zocht de ideale partner voor het uitwerken van haar website.

De uitdaging bestond uit het aanbieden van relevante informatie aan hun bezoekers via één portaal en dat alles op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier. Ook mobiele gebruikers mochten niet in de kou blijven staan: er zou een mobiele versie gebouwd moeten worden voor het Nationaal Park Hoge Kempen.

Volgende diensten werden voor dit project uitgevoerd:

  • Webdesign
  • Webstrategie
  • Mobiel Webdesign
  • E-mail marketing
RLKM EyeCatcher

Aanpak

Inventis ging al snel aan de slag om een goede manier te vinden om de 3-voudige inhoud zo goed mogelijk te integreren in één website. We zochten naar best-practices, soortgelijke projecten en combineerden die met onze eigen kennis.

Wireframing & prototyping

Na de analyse en het opzoekwerk kwamen de allereerste schetsen tot leven waarna er een bruikbaar prototype op poten werd gezet.

Na de interne feedback en wat tweaks kon het prototype voorgelegd worden aan de klant. Vanuit dit principe maakten het samenspel van onze research en de klant zijn expertise de uiteindelijke fundamenten van deze toeristische website.

RLKM Wireframe

Webdesign

Uiteraard is een prototype niet voldoende. Onze designers stortten zich met veel plezier en vol overgave op dit project: RLKM had erg mooie foto’s en een huisstijl ter beschikking.

Ook het kleurenpalet was een leuke uitdaging: de combinatie tussen de aardse kleuren en de sterk contrasterende kleurtinten was niet alledaags maar werkte wel om het verschil tussen de drie gebieden duidelijk te maken.

Zo staat het groene voor de Maasvallei, het blauwe voor Grenspark Kempen-Broek en last but not least het bruingele voor Nationaal Park Hoge Kempen.

Webdesign

Wanneer RLKM volledig tevreden was over de aangeleverde designs kon de ontwikkeling beginnen. Onze webdevelopers gingen eerst aan de slag met de basis: alle design elementen apart uitknippen en weer samenbrengen tot een mooi staaltje HTML, CSS, PHP & JavaScript.

De koppeling met de modulair opgebouwde back-end verliep vlekkeloos en enige tijd later kon de klant genieten van een makkelijk beheerbare website met enkele technische snufjes zoals bijvoorbeeld de uitgetekende wandelroutes met behulp van Google Maps.
Resultaat


Overkoepelend portaal

Indien u wil genieten van het Regionale Landschap Kempen en Maasland dan vindt u al de nodige informatie via de website.
“Wat wordt er gedaan op gebied van natuur- en landschapszorg?”, “Wat zijn de mogelijke wandelroutes?”,
“Hoe zit het met het fietsroute-netwerk?” en “Welke activiteiten zijn er in de nabije toekomst?”
zijn alvast enkele vragen waar je een antwoord op kan vinden.

RLKm Website

Startpunten & wandelroutes

Indien u wil genieten van het Regionale Landschap Kempen en Maasland dan vindt u al de nodige informatie via de website.
“Wat wordt er gedaan op gebied van natuur- en landschapszorg?”, “Wat zijn de mogelijke wandelroutes?”,
“Hoe zit het met het fietsroute-netwerk?” en “Welke activiteiten zijn er in de nabije toekomst?”
zijn alvast enkele vragen waar je een antwoord op kan vinden.

RLKm Website

Webwinkel

Een webwinkel hoeft niet supergroot te zijn: de website van Regionaal Landschap Kempen en Maasland is hier het ultieme bewijs van. Met de categorieën ‘Boeken en varia’, ‘Fietskaarten’, ‘Wandelkaarten’ en ‘Ruiteren en mennen’ wordt er een kleine selectie drukwerk aangeboden voor wie het gebied wat grondiger wil verkennen of ontdekken.

RLKm mobile

Mobiele website

Ook de mobiele bezoekers van het nationaal park worden niet in de steek gelaten. Zij kunnen naast het raadplegen van de algemene informatie ook hun wandelroute volgen via GPS. De intuïtieve navigatie maakt het zo simpel dat u alvast geen excuus meer heeft om verloren te lopen.

Conclusie


Wie graag vertoeft in de mooiste natuur van Limburg kan al zijn informatie vinden op de website van Regionaal Landschap Lage Kempen. Neem een virtuele kijk op de mogelijke wandelroutes door middel van de interactieve kaart te raadplegen en navigeer er doorheen met de GPS-functie van je smartphone.

RLKM heeft door de samenwerking met Inventis een nette, uitgebreide en gebruiksvriendelijke toeristische website op poten gezet. We zijn dan ook trots dat we samen hebben mogen werken aan dit mooie project.

Heeft u ook nood aan een uniek totaalconcept voor uw internetstrategie?
Geef ons gerust een seintje en dan steken we de hoofden eens bij elkaar!{* Remarketing tag *}