Ons Werk
Case studies

Niets kan u meer over ons vertellen dan het werk dat we reeds deden. Bekijk zeker deze selectie uit onze meer dan 500 gerealiseerde projecten.

Optimale beleving van desktop tot mobiel

Trix Antwerpen

TRIX is niet enkel een concertzaal, maar ook een ontmoetingsplaats waar de muzikant en de muziekliefhebber zich thuis voelen. Het concertprogramma van TRIX is gebaseerd op het ontdekken van nieuwe groepen en muziek en gaat dwars in tegen het alledaagse commerciële circuit. TRIX sprak Inventis aan voor het uitwerken van een volledige nieuwe website die muziekliefhebbers en muzikanten helpt bij de ontdekkingstocht doorheen het muzieklandschap.

 
Informatie architectuur - Webdesign - Webdevelopment E-mailmarketing

Aanpak

Dankzij onze ervaring met websites uit de muzieksector ontstond er na een grondige kickoff-meeting al snel een plan van aanpak. Samen met het team van TRIX werden er twee doelen voorop gesteld: het ontdekken van muziek en het verkopen van tickets.

Wireframe & prototype

Op basis van de informatie die we verkregen tijdens de kickoff-meeting gingen de informatie-architecten aan de slag met het uitwerken van een uitgebreid en doorklikbaar wireframe/prototype. Samen met TRIX werd zo al in de eerste fase de structuur van de website vastgelegd.

Grafisch ontwerp

Voor Trix werkten we een strak en stijlvol design uit in lijn van hun huisstijl. Goed design werkt vooral ondersteunend en laat inhoud primeren. Door het gebruik van duidelijk leesbare fonts en voldoende witruimte is de website aangenaam in gebruik.

1 2 3

Uitdagingen

Veel Tumblr blogs, slechts één website

TRIX kon op een gegeven moment nog moeilijk alle informatie kwijt op de oude website waardoor er verschillende Tumblr blogs werden opgezet. Eén van de uitdagingen bestond er dus in om al deze informatie samen te voegen tot één website. Niet alleen moest deze website gebruiksvriendelijk blijven, bezoekers moesten ook snel hun weg vinden naar de nodige informatie. In samenspraak met TRIX, de informatie-architecten en de designers werd er nauwgezet bekeken hoe alle inhoud intuïtief kon worden aangeboden aan de muziekliefhebbers.

Responsive

Een andere uitdaging was het ter beschikking stellen van deze grote hoeveelheid aan informatie op mobiele toestellen. In het design werd bekeken hoe we het maximum konden halen uit de beschikbare resolutie waarmee de gebruiker de website bekijkt.

Resultaat


Overzichtelijke kalender

In de kalender kunnen gebruikers niet enkel zoeken naar concerten, maar ook naar luistersessies, filmvertoningen, reeksen, workshops, infosessies, enzovoort. Het was dus zeer belangrijk om deze grote hoeveelheid aan informatie overzichtelijk voor te stellen. Met de uitgebreide filter kunnen gebruikers snel de gewenste evenementen er uit filteren en verder klikken naar de informatie waar ze naar op zoek zijn.

Duidelijke concertpagina’s

De concertpagina geeft onmiddellijk de belangrijkste informatie over het concert weer, namelijk wie, wat, waar, wanneer en kostprijs? Voor de gebruikers die meer informatie wensen, kunnen onderaan de pagina YouTube filmpjes bekijken, biografieën over de bands lezen en meer praktische informatie terug vinden zoals bereikbaarheid, parking en carpooling.

Concert pagina

Strakke en duidelijke layout

Bij een goede website spreekt de inhoud en wordt de inhoud ondersteund door het design. Voor Trix ontwierpen we een strakke website zonder al te veel toeters en bellen om de focus zo veel mogelijk op de inhoud te leggen. Grote foto’s, duidelijke titels en goed leesbare tekst, dat is wat een goede website nodig heeft om zijn content degelijk te presenteren.

Responsive

Trixonline.be is een responsive project waardoor de weergave van de website automatisch wordt aangepast naargelang de beschikbare ruimte op het scherm. Bezoek je dus de website via desktop, laptop, tablet of smartphone? De website van TRIX garandeert steeds de beste ervaring op verschillende apparaten.

AB Responsive

Conclusie


Trixonline.be is een website waar muziekliefhebbers terecht kunnen voor het ontdekken van muziek of het nu via smartphone, tablet, laptop of desktop is.

Bezoek de website  

Heeft u ook nood aan een uniek totaalconcept voor uw internetstrategie?
Geef ons gerust een seintje en dan steken we de hoofden eens bij elkaar!{* Remarketing tag *}