Ons Werk
Case studies

Niets kan u meer over ons vertellen dan het werk dat we reeds deden. Bekijk zeker deze selectie uit onze meer dan 500 gerealiseerde projecten.

De Haan

Toerisme De Haan - Wenduine

Kustgemeente De Haan-Wenduine had nood aan een duidelijke toeristische website om toeristen die hun vakantie in of rond De Haan en Wenduine doorbrengen te informeren.
Toerisme De Haan had behoefte aan een platform om al haar toeristische informatie online te delen. Inventis wist een geschikte oplossing voor te stellen in de vorm van een responsive website.

Volgende diensten werden voor dit project uitgevoerd:

  • Information architecture
  • Webdesign
  • Webdevelopment
  • E-mailmarketing
Energids App

Aanpak

Met behulp van een goed voorbereide kickoff-meeting en enkele opvolgmeetings en dankzij onze ervaring op vlak van toeristische websites ontstond er na de eerste meetings al snel een degelijk plan voor de nieuwe toeristische website van De Haan Wenduine. Zo konden onze informatie-architecten aan de slag om al de nodige informatie te categoriseren en te voorzien van een intuïtieve navigatie.

Wireframe & prototype

Aangezien het resultaat een gebruiksvriendelijke responsive website diende te worden werd er ruim tijd gespendeerd aan het maken van een uitgebreid wireframe.

Gebruiksvriendelijk + intuïtief

Hoewel de navigatiestructuur van de vorige editie al een tijdje meedraaide, werd er met de introductie van het responsive verhaal gezocht naar een vereenvoudigde versie. We schrapten de dropdowns en voegden een aantal subpagina’s samen die nu bijdragen tot een overzichtelijk geheel met duidelijkere navigatietitels.

Webdesign voor x resoluties

Een responsive website haalt steeds het maximum uit de beschikbare resolutie waarmee de gebruiker de website bekijkt. Voor zowel smartphones, tablets en grotere schermen werd het ontwerp geoptimaliseerd.

Energids Wireframe & Prototype

Uitdagingen ontwikkeling


Repsonsive slicing mobile first

Om de beste ervaring en ondersteuning op verschillende apparaten te garanderen zijn de ontwikkelaars vertrokken met ontwikkelen vanuit de mobiele versie. Stukje bij beetje werd de mobiele versie uitgebreid voor grotere resoluties.

Off-canvas navigatie

Off-canvas navigatie

Op de allerkleinste resoluties opteerden we voor een off-canvas navigatie om zo goed mogelijk te kunnen navigeren doorheen de website.

Resultaat


De Haan responsive website, handigie filters

Responsive website

Zeker voor een toeristische website is een website die op iedere resolutie zo goed mogelijke getoond wordt een meerwaarde. Bezoekers kunnen met hun smartphone, tablet, laptop of desktop zonder problemen voor 100% genieten van www.visitdehaan.be.

Handige filters

Bij meerdere overzichten kan de bezoeker met handige filters de aangeboden informatie filteren om zo tot een kleine gerichte selectie te komen.

E-shop voor routekaarten

Via de webshop van visitdehaan kunnen wandelaars, fietsers, ruiters en autobestuurders hun gewenste kaarten van thuis uit bestellen.

E-mailmarketing

Nieuwsbrieven blijven een belangrijke pijler in de online communicatie. Inventis zorgde voor stijlvol vormgegeven nieuwsbrief templates.

De Haan responsive website, handigie filters

Conclusie


Met www.visitdehaan.be hebben De Haan en Wenduine een sterke troef in handen om naar toeristen te communiceren. Een gebruiksvriendelijke website die te raadplegen is op zowel Smartphones, tablets, laptops en desktops.

Heeft u ook nood aan een uniek totaalconcept voor uw internetstrategie?
Geef ons gerust een seintje en dan steken we de hoofden eens bij elkaar!{* Remarketing tag *}