Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

background Blabloom
De webshop Blabloom is 1 van de paradepaardjes van Inventis. Waarom? Inventis stond mee aan de wieg van dit concept en hielp de webshop groeien van 0 tot +5 miljoen euro omzet op jaarbasis. Zowel technisch als op vlak van online marketing zette Inventis de lijnen uit.
Blabloom
De webshop Blabloom is 1 van de paradepaardjes van Inventis. Waarom? Inventis stond mee aan de wieg van dit concept en hielp de webshop groeien van 0 tot +5 miljoen euro omzet op jaarbasis. Zowel technisch als op vlak van online marketing zette Inventis de lijnen uit.
klant Blabloom
sector E-commerce
geleverde diensten Analyse & consulting, Design, Development

Een webshop op maat

De integratie van geboortelijsten en de nood aan een voorraadsysteem op maat van een webshop en fysieke winkel maakte voor Blabloom een geschikt project voor een maatwerk webshop. Maatwerk heeft als voordeel dat je het volledige systeem kan afstemmen op de interne werking van het bedrijf.

Pakbonnen & verzendlabels via cloudprint

Wanneer er online een order geplaatst wordt bij Blabloom rolt er automatisch een pakbon uit de printer in het Blabloom-magazijn waar de orderpickers direct mee aan de slag kunnen.

Wanneer deze pakbon ingescand wordt rolt er ook automatisch het juiste verzendlabel uit de printer om zo efficiënt mogelijk te werken. Zowel de API van Bpost als Postnl werden in het systeem van Blabloom geïntegreerd om on the fly de juiste verzendlabels te genereren.

Mobiel voorraadbeheer

In een bedrijf waar iedere jaar voor miljoenen aan goederen verkocht worden, wordt er dagelijks heel wat voorraad geleverd in het magazijn en getransfereerd naar de winkel. Om het voorraadbeheer te automatiseren werd er een mobiel scansysteem ontwikkeld om gemakkelijk producttransfers te registreren en stocktellingen te doen.

Mobiel voorraadbeheer

Kassasysteem

Blabloom beschikt ook over een fysieke winkel, voor deze winkel werd een online kassasysteem ontwikkeld met een gekoppeld voorraadsysteem, zo weet de webshop op ieder moment welke items er in de fysieke winkel aanwezig zijn.

Online marketing strategie

Online marketing is van levensbelang voor een bedrijf, zeker met een doelpubliek van jonge ouders is online zichtbaar zijn heel belangrijk. Voor Blabloom werkte Inventis een internet strategie op maat uit van A-Z. Van Google Ads over Facebook en Instagram advertenties tot een complete content marketing strategie met zowel tekstuele als videocontent.

Ook e-mailmarketing en marketing automation wordt tot op de dag van vandaag succesvol ingezet. Iedere nieuwe klant krijgt een sequentie van interessante e-mails om 1 te worden met het concept van Blabloom.

Blabloom groeide op 5 jaar tijd uit tot een ware showcase van Inventis, een schoolvoorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met een goede online marketing strategie. Van 0 stap voor stap tot een bedrijf van meer dan 3 miljoen euro omzet.

Meer weten?

Wil je meer over dit project weten of wil je weten wat Inventis voor uw project kan betekenen?
Neem contact met ons op

Terug naar overzicht