Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Je website aanmelden bij 1001 zoekmachines

Geschreven door

Je website aanmelden bij zoekmachines

 

Je website toevoegen aan zoveel mogelijk zoekmachines is een must, hoe meer zoekmachines hoe meer bezoekers dat is toch logisch! Bij deze wil ik dit misverstand uit de wereld helpen.

Bespaar jezelf het geld en de moeite

Om direct met de deur in huis te vallen: Bespaar jezelf het geld en de moeite en meld je website niet aan bij de honderden zoekmachines die er bestaan. Laat je al zeker niet verleiden om een abonnement te kopen waarbij je website ieder kwartaal opnieuw aangemeld wordt bij alle zoekmachines, dit is mogelijk nog zinlozer! Het heeft echt geen zin om tegen iedere zoekmachine te gaan zeggen dat je website bestaat, je kan je kostbare tijd veel beter aan andere dingen besteden.

Waarom moet ik mijn website niet toevoegen aan zoekmachines?

 • Een goede website wordt vanzelf gevonden
  De meeste zoekmachines maken gebruik van crawlers of spiders, dit is software die voortdurend het hele internet doorloopt van link naar link. Als je over een goede website beschikt verdient deze inkomende links van andere sites. Via deze links wordt je site binnen de kortste keren vanzelf gevonden.
 • Minstens 997 zoekmachines van de 1001 zijn overbodig
  Er bestaan massa’s zoekmachines, maar welke worden er echt vaak gebruikt? Som in je hoofd even de bekendste zoekmachines op. Kom je verder dan Google, Bing, Yahoo en Altavista? Dan ben je één van de weinigen. Google blijft de meest gebruikte zoekmachine in België en Google weet nieuwe sites vanzelf zeer goed te vinden. Het is dus niet nodig om je website aan te melden.

Waar steek je dan best wel je tijd in?

 • Degelijke linkbuilding
  Wanneer je een nieuwe website lanceert zijn enkele degelijke links alles wat je nodig hebt om een snelle indexatie door de meeste zoekmachines te bekomen. Zorg vooral voor relevante links van websites die gerelateerd zijn aan het onderwerp van je website. Een goede linkbuilding zorgt niet alleen voor een vlotte opname in de zoekmachines maar ook meteen voor een hogere plaatsing in de zoekresultaten.
 • Sociale websites
  Laat je familie, vrienden en kennissen via facebook, twitter en dergelijke weten dat je website bestaat. Ook de zoekmachines lezen deze berichten, zeker als je vrienden je bericht verspreiden met een link naar je website kan dit leiden tot een versnelde indexatie.

Kan het kwaad als ik mijn website aanmeld bij zoekmachines?

Als je het niet kan laten mag je je website zeker aanmelden bij het online gaan bij Google en enkele andere belangrijke zoekmachines, het kan zeker geen kwaad maar dit zorgt niet direct voor een voordeel. Ik zou wel aanraden om je website niet meer dan 1 keer aan te melden.


Conclusie: Laat je niets wijs maken, je website aanmelden bij alle zoekmachines ter wereld is een zinloze bezigheid, je kan je geld en tijd veel nuttiger besteden.