Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Artikels over webdesign

9 tips om neurowetenschap te gebruiken in webdesign

Onlangs volgde het designteam van Inventis een workshop rond neurowetenschap in UX omtrent kleurgebruik, vormen, het effect van symmetrie, … om op die manier de bezoeker vertrouwen en rust te bieden op een website. Maar daarnaast kan je neurowetenschap ook gebruiken om jouw bezoekers jouw gewenste doelen te laten bereiken: producten kopen, reizen boeken, contact opnemen, lead worden, … We geven je daarom negen tips om mee aan de slag te gaan.

Lees meer

7 tips die helpen om met een webdesigner samen te werken

Laten we eerlijk zijn: webdesign is vrij breed te interpreteren en tegenwoordig is het niet moeilijk meer om een website te bouwen. Van het neefje dat ooit jouw eerste website bouwde tot de agencies die jouw website omtoveren tot een grafisch pareltje met toeters en bellen, iedereen kan het! De job van de echte webdesigner is gedoemd om te verdwijnen! Daarom moeten we stilaan beginnen op te passen willen we als webdesigner nog een toekomst zien… Of toch niet? Natuurlijk niet!! Webdesign is zoveel meer dan een website grafisch wat opsmukken, zoveel meer dan een website ‘dynamisch’ maken, zoveel meer dan zomaar een website! Hier, bij Inventis, bouwen we websites die niet alleen grafisch mooi aansluiten bij jouw branding maar vooral websites die jouw doelstellingen bereiken, leads verzamelen, meer producten te verkopen, …, kortom onze webdesigners denken verder dan enkel wat mooie kleurtjes.

Lees meer

Het design van je website is belangrijk!

18 redenen waarom bezoekers van je website wegklikken!

Veel bezoekers op je site is geen bewijs van succes, als deze bezoekers meteen weer weg klikken zonder de gewenste actie te ondernemen is deze bezoeker niets waard. Om welke redenen zouden bezoekers je website verlaten?

Lees meer

Maak een succesvolle productpagina die scoort!

Waarom zouden mensen nu net bij jou kopen en niet bij de concurrentie? Hopelijk kan een klant hier onmiddellijk een klaar antwoord opgeven, anders scheelt er wat aan je strategie. Over het algemeen kan je stellen dat mensen voor jou kiezen, omdat je ofwel de goedkoopste bent ofwel omdat je iets unieks hebt. Vermits het toch onze bedoeling is om een zo groot mogelijk rendement te behalen, gaan we niet voor de goedkoopste maar proberen we ergens in uit te blinken. Wij zullen je alvast vertellen hoe je met een succesvolle productpagina je online business kunt doen slagen.

Lees meer

Kerst give-away, interesse in een schetspakket?

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden, ook bij Inventis zit de kerstsfeer er al goed in. Helemaal in de vrijgevige sfeer van Kerstmis, schenken we dit jaar 20 Inventis webdesign schetsboeken in combinatie met een set schetspotloden weg aan de bezoekers van onze site.

Lees meer

PigResults, launch the pig in you!

Hoe goed doet je website het op het internet? De statistieken van Google Analytics zijn hierbij een prachtig hulpmiddel want deze biedt heel wat mogelijkheden om meer te weten te komen over je bezoekers. Wanneer het gaat over bezoekers aantrekken is Google Search echter van belang. We bedachten een leuke tool die het aantal pagina’s in Google weet te tracken en te analyseren, eventueel in samenspraak met Google Analytics.

Lees meer

10 Eigenschappen van een kwalitatieve interface

Een kwalitatieve interface is meer dan wat fraais afleveren en dat weten we bij Inventis maar al te goed. Na een algemene briefing, een vragenlijst en een wireframe gaan we aan de slag met het grafische aspect. In deze blogpost lichten we 10 eigenschappen toe welke naar onze mening essentieel en belangrijk zijn. Samen gaan we de checklist af die garant staat voor een kwalitatief eindproduct.

Lees meer

Waarom webdesign geen printdesign is

Grafisch design en webdesign lijken dicht bij elkaar te liggen maar vaak is dat niet het geval. Veel kleine verschillen maken samen een groot verschil. Lees hier meer over het verschil tussen webdesign en printdesign.

Lees meer

Welke vragen beantwoordt een goede homepagina?

De homepagina van een website is een belangrijke pagina om bezoekers op te vangen en op weg te zetten naar datgene wat ze zoeken. Op welke vragen moet een goede homepagina een antwoord bieden?

Lees meer